Ontwerp Binnendoor

Ontwerp binnendoor en ontwerp buitenom lijken erg op elkaar wat betreft de globale positie van gebouwen. Het verschil zit voor in de verkeersstructuur en het effect daarvan op de buitenruimte.

In dit model wordt globaal op de huidige locatie een nieuw langwerpig appartementen gebouw geplaatst. Door die plaatsing wordt het binnengebied behoorlijk stil. Het nieuwe gebouw wordt iets korter ten opzichte van het huidige gebouw. Op de begane grond komen geen garages meer maar ook woningen. We kiezen er voor om vervolgens 2 kleine torentjes te bouwen van 4 en 5 bouwlagen die min of meer vrij in de ruimte staan. Zo wordt de buitenruimte parkachtig en sluiten de gebouwen geen ruimtes af. In “binnendoor” passen we de wegen niet aan waardoor de Ranonkelstraat een kleine barriere in de groene ruimte blijft vormen.

Ontwerp_Binnendoor-o...

|

Commentaar

  • Mijn voorkeur gaat uit naar de bestaande situatie met de weg binnendoor , en de flat op dezelfde plaats laten staan. Het gegeven dat er meer groen gerealiseerd wordt juich ik toe.De plannen met de weg buitenom zie ik echt niet zitten gezien de toename van het verkeer. Dat ontneemt onze rustige woonsituatie. Groet Willem
    4-5-2023 11:36:12 Reageer
  • ik zou het liefst de oude situatie handhaven. Wij zijn de direct omwonenden van deze flat en wonen nu heel rustig. Natuurlijk met het nodige verkeer dat niet uit te sluiten is. Bij het verplaatsen van de flat naar voren komt hij precies voor onze woningen te staan.Wij moeten toch al dealen met het feit dat de flat hoger moet worden. Graag zou het fijner zijn indien er toch voor buitenom wordt besloten, graag de mogelijkheid bekijken om de flat iets minder naar binnen te laten komen. dat we worden meegenomen in het proces is voor ons wel prettig.
    4-5-2023 10:52:09 Reageer
  • Mijn voorkeur als direct omwonende gaat uit naar de oude situatie van de weg en locatie flat, het nieuwe gebouw komt aanzienlijk naar binnen waardoor hij pal voor onze blok huizen zou komen staan komen te staan, en daarbij wonen wij nu rustig en krijgen dan veel extra verkeer voorlangs bij situatie dat de weg buitenom moet lopen. de nieuwbouw wordt al hoger maar gelukkig ook korter waardoor we meer groen direct voor de deur krijgen daar ben ik wel erg blij mee. Als de weg toch buitenom zou moeten lopen, hoop ik dat er ruimte gevonden kan worden om de nieuwbouw iets minder naar binnen te laten komen. Het idee van het parkachtige karakter vind ik erg mooi. Ik stel het zeer op prijs dat we zo meegenomen worden in dit proces, en de uitleg via de maquettes was erg duidelijk. Groeten Toos
    4-5-2023 10:52:06 Reageer

Geef commentaar

* Verplichte velden
oosterheide
2691