Ontwerp Buitenom

Ontwerp buitenom en ontwerp binnendoor lijken erg op elkaar wat betreft de globale positie van gebouwen. Het verschil zit voor in de verkeersstructuur en het effect daarvan op de buitenruimte.

In dit model wordt globaal op de huidige locatie een nieuw langwerpig appartementen gebouw geplaatst. Het nieuwe gebouw wordt iets korter ten opzichte van het huidige gebouw. Op de begane grond komen geen garages meer maar ook woningen. Door die plaatsing wordt het binnengebied behoorlijk stil. We kiezen er voor om vervolgens 2 kleine torentjes te bouwen van 4 en 5 bouwlagen die min of meer vrij in de ruimte staan. Zo wordt de buitenruimte parkachtig en sluiten de gebouwen geen ruimtes af. In “buitenom” passen we Ranonkelstraat aan door deze buiteom te leggen. Daardoor onstaat er een grote autovrije ruimte binnenin. Zo onstaat er veel speel en ontmoetinsgruimte. Door de weg buitenom te leggen ontstaat er ook meer sociale controle op plekken die nu “achteraf” voelen.

Ontwerp_Buitenom-oos...

|

Commentaar

 • Mijn voorkeur gaat zeker uit naar het ontwerp binnendoor, daarbij kan de nieuwe flat op huidige plek blijven, of anders het voorstel van Frans Krijnen: in die situatie ook de flat op zelfde locatie te laten staan en de weg ipv binnendoor voorlangs de flat langs te laten lopen, vind ik zeker ook een goede optie en daarbij bv parkeergelegenheid aan de andere kant van flat creëren. De weg Buitenom vind ik daarentegen geen goed voorstel omdat dan de flat teveel naar binnen komt. Ik ben zeer gecharmeerd van het extra groen.
  5-5-2023 3:35:58 Reageer
 • De bijeenkomst was interessant, goede opties. Ik zou zelf kiezen voor buitenom, zodat het een groen parkachtige binnenkant wordt. En ik vond de maquette met twee zwarte blokken wel heel somber, maak ze alsjeblieft wit of licht van kleur! Veel vrolijker. Verder goed dat het zo grondig is uitgezocht. Fijn dat de meeste grote bomen kunnen blijven!
  1-5-2023 10:31:26 Reageer
 • Weg afsluiting is goed ivm snelheidAppartementen oude situatie ranonkelstraat op dezelfde locatie nieuwe plaatsen en de weg voorlangs laten lopen Parkeer plaatsen bij huisnummers 49 t/m 59 moeten blijvenMvgFrans krijnen
  20-4-2023 2:31:06 Reageer
 • Weg afsluiting is goed ivm snelheidAppartementen oude situatie ranonkelstraat op dezelfde locatie nieuwe plaatsen en de weg voorlangs laten lopen Parkeer plaatsen bij huisnummers 49 t/m 59 moeten blijvenMvgFrans krijnen
  20-4-2023 2:31:00 Reageer

Geef commentaar

* Verplichte velden
oosterheide
2691