Ruimte, Architectuur en sfeer

 

Ruimte, architectuur en sfeerLet op! U bekijkt een oude pagina over dit ontwerp. Het heeft geen zin meer hierop te reageren.

 

In de randen van Oosterheide is hoog gebouwd. 4 bouwlagen hoog en in de hoeken wel 10. Midden in de wijk is het vooral laag. Dat beeld vinden we passend en heel herkenbaar. Wat vindt u daarvan?

De rand van de wijk is lekker groen, daar staan de gebouwen met hun voeten in het groen. Dat moet zeker zo blijven?

Wat vindt u van de “blinde” stukken in de buurt. Soms zijn er schuttingen die grenzen aan de openbare ruimte en de begane grond van de appartementen zijn alleen maar bergingen. Zou het niet beter zijn als we meer leven op de begane grond zou zijn?

De appartementen krijgen vast een balkon. Op welke kant wil je dan uitkijken?

De architectuur in de wijk is nu best sober. Gaan we daarop doorborduren of mag het ook wat uitgesprokener? Waar word je blij van?

 

 

|

Commentaar

  • De flat langs de Beneluxweg mag zeker niet hoger gezien dat er in deze hoek al een hele hoge flat van 10 hoog staat, dit zou een erg donker en benauwd woonklimaat geven. Daglicht en de blauwe lucht zien is erg belangrijk voor het woongenot. Daarbij staat de flat al zeer dicht op de rij woningen. Dat de flat met de voeten in het groen staat is mooi en mag zeker zo blijven.Iets frivoler mag zeker wel.
    9-10-2021 12:15:47 Reageer
  • Ik kan me voorstellen dat de garages beter weg kunnen, maar voor een enkeling is een opslag of een klusruimte wel van belang. Een mix van woonlaag en evt een enkele bij te huren garage lijkt me ook nog een optie. Best handig als je de klusjes buurman weet te vinden. Volgens mij zitten de balkons van de bekeken flats op de juiste plaats zoals het was. Sobere architectuur is wel in de stijl van de wijk, van mij persoonlijk hoeft het niet drukker, of frivool. Maar dat is alleen maar eigen smaak. Liever niet hoger, daglicht en blauwe lucht is echt essentieel voor genieten! En natuurlijk moet veel groen blijven, dat is de aantrekkingskracht van deze wijk. Wel goed onderhouden aub. Evt ook samen met de bewoners.
    4-10-2021 2:20:14 Reageer
  • Het mag wel wat uitgesprokener !!!Met minder hardrijders.
    1-10-2021 1:23:38 Reageer

Geef commentaar

* Verplichte velden
oosterheide
2691