Nieuws

Hieronder vindt u de nieuwsberichten over de laatste ontwikkelingen op locatie 1 Ranonkelstraat 1 t/m 47 en Anemoonstraat 2 t/m 48.

 

Oosterheide denkt mee over vernieuwing

maquettewordtgetoont...De flats aan de Ranonkelstraat, nummer 1 t/m 47 en de Anemoonstraat, nummer 2 t/m 48, worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. In het totale project gaat het om 216 sociale huurwoningen waar er minimaal 216 voor terug komen. Afgelopen woensdag organiseerde Thuisvester een inspiratiesessie in de wijk Oosterheide. Inwoners van de wijk mochten meedenken over hoe een deel van de woningen en buitenruimten in de wijk vernieuwd gaan worden.

Op het grasveld voor de flats aan de Ranonkelstraat en de Anemoonstraat stond een tent. Hier ontvingen we de 19 belangstellenden die zich hadden aangemeld. Ook konden mensen zich nog spontaan aansluiten. Het was een geslaagde avond waar de bewoners aanvankelijk sceptisch waren. Gedurende de avond werden ze steeds enthousiaster over de aanpak.

verslag_BN_destem-ee...Inspiratiesessie

Het is voor het eerst dat we de bewoners van een wijk op deze manier betrekken bij onze plannen. Om het geheel in goede banen te leiden hebben we ontwerpbureau LOS stadomland ingeschakeld. Zij benadrukten in hun welkomstwoord dat bewoners het beste weten waar de zon opkomt en wat er speelt in de wijk. Daarom hebben we inbreng van bewoners nodig om tekeningen te maken. In kleine groepjes werd door de wijk gelopen.Verschillende thema’s zoals spelen, groen, ontmoeten, veiligheid, biodiversiteit, verkeer en parkeren werden besproken. Wat onder andere aan de orde kwam was: 

  • dat hard rijden en spelende kinderen niet samengaan,
  • er meer eenheid in de wijk gewenst is,
  • ze graag een meer parkachtige omgeving met bloemen, bankjes en een skateboardroute voor de kinderen willen.

Input vertalen naar modellen

De besproken thema’s staan op posters die de website geplaatst zijn. Hier kan iedereen op reageren. Met de input van de inspiratiesessie en wat er verder uit de wijk komt gaat ontwerpbureau LOS stadomland tekenen. Die tekeningen worden vertaald in 2 of 3 modellen. Ook deze worden weer in de wijk gepresenteerd. Ook het uiteindelijke ontwerp wordt getoetst.

De andere vier locaties in Oosterheide gaan we op dezelfde manier, met input van de omwonenden, vernieuwen.

Lees hier het verslag in BN DeStem

|

Aanmelden nieuwsbrief

oosterheide
2691